Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Στενεύουν τα περιθώρια για την «Ελευθεροτυπία» ...

Χωρίς να υπάρχει φως στο τούνελ, η «Ελευθεροτυπία» και οι εργαζόμενοί τους συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη της επιβίωσης. Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία ένδειξη από τις 3 τράπεζες, Εθνική , Alpha και Πειραιώς στο αίτημα της χορήγησης νέου δανείου και τα...

περιθώρια στενεύουν δραματικά. Η ιδιοκτησία της εφημερίδας φαίνεται πως για την καταβολή του δώρου των Χριστουγέννων χρειάζεται ακόμη 400.000 ευρώ , έχοντας ως χθες συγκεντρώσει-προεισπράττοντας επιταγές και οφειλές- 1 εκατ. ευρώ σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν χθες στην επιτροπή συμφιλίωσης του υπουργείου εργασίας. Η μάχη συνεχίζεται μέχρι και την Παρασκευή για να βρεθούν τα χρήματα για την καταβολή του.

Η ΕΣΗΕΑ από τη μεριά της μαζί με τα συνεργαζόμενα σωματεία υιοθετώντας το ψήφισμα των εργαζομένων προχωράει σε 48ωρη απεργία αυτή την Πέμπτη και την Παρασκευή, κι ενώ το φύλλο της «Κυριακάτικης» θα πρέπει να κυκλοφορήσει το Σάββατο 24 Δεκεμβρίου. Διεκδικούν την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων οφειλών των μηνών Αυγούστου, Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου και Νοεμβρίου σε όλους τους εργαζόμενους.
Την ίδια ώρα το Ειρηνοδικείο δικαίωσε αρχικά τις πρώτες αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν 91 δημοσιογράφοι , 61 διοικητικοί υπάλληλοι και 38 τεχνικών, στους οποίους επιδικάσθηκαν προσωρινά στον καθένα τα ποσά που οφείλονται στους εργαζόμενους για το διάστημα Αύγουστος – Σεπτέμβριος. Εδικά για τους διοικητικούς υπαλλήλους επιδικάστηκε και ο Οκτώβριος Τέλος εκκρεμούν οι αποφάσεις για τα ασφαλιστικά μέτρα που συζητήθηκαν στο Ειρηνοδικείο στις 23 Νοέμβριου και στις 19 Δεκεμβρίου.