Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Ανεξέλεγκτη χρεοκοπία βλέπει η Παπαρήγα...


Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα βρίσκεται αρκετά κοντά σε μια ανεξέλεγκτη χρεοκοπία έκανε η Αλέκα Παπαρήγα χθες από την Αρτα. Οπως είπε «δεν είναι τυχαίο ότι...
 καθημερινά πυκνώνουν οι συζητήσεις και τα διάφορα σενάρια, συζητήσεις του τύπου «ευρώ ή δραχμή» και η προσπάθεια να καθησυχαστεί ο ελληνικός λαός, γιατί, αν η Ελλάδα εν πάση περιπτώσει βγει από το ευρώ, μπορεί να συνδεθεί με το δολάριο ή με τη βρετανική λίρα και υποτίθεται ότι ο λαός σώθηκε».

Η γ.γ. του ΚΚΕ έφερε το παράδειγμα της κρίσης στην Αργεντινή για να πει ότι «δεν απέφυγε την κρίση και αφού αποδεσμεύτηκε από το δολάριο, μπορεί ο κύκλος της κρίσης να ξεπεράστηκε, αλλά ο λαός βγήκε πιο φτωχός από την κρίση και οι κοινωνικές αντιθέσεις, η κοινωνική διαφοροποίηση έγινε πιο μεγάλη».

Προέβλεψε επίσης ότι «έρχεται τσουνάμι νέων μέτρων κυριολεκτικά. Και ο πρωθυπουργός δεν λέει την αλήθεια και το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. και αυτό το μόρφωμα, το ΛΑΟΣ που είναι στην κυβέρνηση, που λένε ότι δεν θα 'ρθουν καινούργια μέτρα. Πρώτα πρώτα "τρέχουν" τα μέτρα του 2009, του 2010, του 2011 και το 2012 θα πέσουν όλα στην πλάτη μας. Μην ξεχνάτε ότι ορισμένα από τα μέτρα δεν έχουν ήδη εφαρμοστεί. Δηλαδή τον Γενάρη του 2012 οι μισθοί θα μειωθούν πάρα πολύ χωρίς να παρθούν νέα μέτρα».

Σχολιάζοντας την πιθανή μείωση των ασφαλιστικών εισφορών από τους εργοδότες στα Ταμεία είπε ότι αυτό σημαίνει πως αυτά θα χρεοκοπήσουν. Και επαναλαμβάνοντας τη θέση του ΚΚΕ είπε: «Εμείς λέμε στον ελληνικό λαό ότι τώρα πια το ταμπού που είχε ένα μέρος του λαού απέναντι στη δική μας θέση για αποδέσμευση, δεν έχει νόημα να υπάρχει. Γιατί είναι άλλο πράγμα να σε διώξουν κλοτσηδόν και άλλο πράγμα να αποφασίσει ο λαός -όπως έτσι πρέπει να κάνουν και άλλοι λαοί της Ευρώπης- να αξιοποιήσει τους κλονισμούς που δέχεται η Ευρωπαϊκή Ενωση και να ωθήσει τα πράγματα προς την αγωνιστική αποδέσμευση. Αλλά ταυτόχρονα εμείς συνοδεύουμε την αποδέσμευση με τη μονομερή διαγραφή του χρέους και πάνω απ' όλα με ριζική αλλαγή και στο επίπεδο της πολιτικής εξουσίας και της οικονομίας».
Θ.ΤΣ.